vel.. nu har æ jobba litt i den her matbransjen, og æ har jobba i alta, trondheim og her i kauto.. og æ kan konkludere me at innbarka kronstinga og ihugga,hockeysveis og rosenborg-suppertera me praktiske joba ( det vil si innen industri,anlegg osv.) har ganske mye tilfelles.. især i matveien...vel la meg uttdype...
dem ska ha mat, og det ska være store porsjona.. og da ska det være kjøtt, og prøve du å komme me forslag som fisk eller fiskemat, så ser dem bare stygt på deg og bestiller en hamburger me dobbel pomfri... og her e tilbehøret ekstremt viktig! her skal det ikke forekomme fancy grønnsaker sånn som paprika eller ananas eller tomat.. neida. her ska det kun være isberg eller kinakål, mais og ca 1 kg dressing. og veldig viktig at det da e Thousand Island dressing! alle spørsmål om hvitløksdressing eller noe anna vil bli blåst vekk med en dramatisk håndbevegelse.. og så e den gode gamle matretten som de fleste bistroa og kroe i dag har; nemlig den O`store BIFFSNADDERN! å her gjelder det å være nøye, og følge GODT med!
siden begge parter av sin primitive natur ikke et "grønnfor" som dem så fint kalle det, så kan du me en gang bare klaske kinakål og mais på tallerken. å viktig!! husk dressingen!! så ska du steike kjøttet, og da må du ikke har for mye paprika og løk(merkelig nok, så eter dem parika og løk i biffsnadder) og litt sopp... men for all del, det må være mest kjøtt! steik de her stakkars kjøttstrimlan såpass godt at dem nesten e svartsvidd og kan gå god for en hvilken som helst gummiknott.. å bare måkk på me pomfri. blir aldri nok poteter og kjøtt, kan du skjønne! og..... bernaisesaus, gjerne i ei bøtta om det e mulig.,... saus e visst nemlig ekstremt viktig for at en trønder og en kronsting i det hele tatt overlever et måltid... og hvis nu dem skal ha kjøttkakemiddag eller noe sånt, så må du for all del huske tyttebær.. her gjerne åsså i ei stor bøtte om mulig. ... og tilslutt for å sitere en gjennomsnittlig anleggstrønder:"itjnå`grønnsaka! mytji kjøtt, saus og potet! bære læss på!!" .
På hamburgeran skal det også være ost, hvertfall for kronstingan. :P
SvarSlettHuske når æ jobba på Esso, og når en kronsting kom og bestilte burger. Det va jo sååå enkelt og lett å lage burger. :P
E jo bare å hive kjøttet på steiking, varme brødet sette MASSE dressing på brødet, GRØNN salat så kjøttet med OST på, og sette lokket oppå! Voila! :D Middagen e servert! Og gjerne pomfri med masse grillkrydder! :P